Ljus i höstmörkret

I söndags ställde vi om klockorna till vintertid, nu är det bara en tidsfråga innan snön och den riktiga vintern kommer. Dagarna blir allt kortare och då gäller det att mota bort mörkret med alla medel. Vad passar inte bättre med en massa ljus och mysiga textilier och en kopp té i soffan det är ju trots allt den årstid då det är okej att få boa in sig och gå ner i varv och bara få vara. 


             Skulle inte tacka nej till att lysa upp höstmörkret med dessa ljus, och hur söta är inte askarna till?


Eget kollage från polyvore.com


Chocolate chip cookies

Denna vecka har bestått av plugg, nedrans hemtenta som ska skrivas klar..tar mer tid än vad man egentligen tror. Passade på och baka Chocolate chip cookies som pluggsnacks, de blev verkligen supergoda, men jag hade inte förväntat mig annat när det är Leilas recept. Svårt att misslyckas när man följer hennes recept. Jag gillade dem speciellt eftersom de blev inte sådär supersöta utan lagomt söta och knapriga med havregryn i. Jag gjorde dem lite större än vad receptet anger, men jag vill ha lite cafékänsla över mina :)


Garbo Interiors

Hej!
Googlade runt igår för att hitta bra inredningsbloggar och sajter. Hittade en blogg som hade länkat till denna sida. Garbo Interiors har en butik i Stockholm, har aldrig besökt den men ska definitivt besöka den vid nästa Stockholmsvisit efter att ha sett deras vackra bilder. Jag gjorde egna kollage av mina favoriter, se nedan.

society6.com

När jag gjorde mina collage igår, så hittade jag en sida där dem säljer konst skapat av konstnärer världen över. Fanns en sarlig blandning och här är ett urval av mina favoriter: 


Polyvore - egna collage

Att göra egna collage är ingen nyhet speciellt inte om man är en s.k. modebloggare. Men sidan jag surfade in på igår polyvore.com har även inredning och design. Utbudet är stort men fokuset ligger förstås på kläder och accessoarer och med ett klick för man över de valda produkterna till en arbetsyta. Där kan man enkelt flytta omkring plaggen och ändra storlek som man vill. På sidan kan man även gilla andras collage och dela med sig av dem på sin blogg eller hemsida. Supersmart sätt att låta fantasin flöda och bara mata in inspiration.

Jag testade att göra två olika collage! det perfekta tidsfördrivet.. men det är faaarligt att surfa runt eftersom det finns såå mycket fina saker och man vill ha allt :)


Hur söt är inte klänningen? och väskan ska vi inte ens tala om vad den kostar...smakar det så kostar det!

Ett härligt vitt sovrum! precis som jag gillar det.


Klassiska pannkakor

Idag gjorde jag pannkakor till lunch, toppade med björnbär, blåbär och hallon och lite florsocker på toppen! Supergott! Receptet jag gjorde efter kommer från Leila Lindholm. Pannkakor är någonting vi sällan äter här hemma, men när man väl äter dem är de riktigt goda speciellt med bär och en klick grädde eller glass.





Loppisfynd..

Förra helgen var vi i Örebro, och gick runt på stan och kikade in i Second hands. Gick in på Bra & Begagnat som ligger mitt i city där och hittade sakerna nedan plus lite spets som jag ska dekorera kuddar eller någonting annat med. Hittade två djupa tallrikar från Gustavsberg, Gun och en såssnipa från Rörstrand, Eva. Allt detta för mindre än 25 kr, det kallar jag fynd. Dock den dagen hade dom halva priset på allt porslin, men det var ju billigt även innan rabatten drogs av. Den mintgröna tallriken med de vackra rosorna och den vågade kanten är en engelsk, men så fin och blir perfekt till att servera bullar eller något annat gott på!



Bröllop!

Hej!

Att det redan är oktober, så sjukt hur fort tiden går. Helgen har iallafall varit mysig som spenderades i Borås. På lördagen var det bröllop som stod på schemat och vilket väder vi fick, rena rama sommarvärmen. Men är rädd för att det bara går utför nu..det är bara en tidsfråga innan vi får snö och minusgrader på termometern.

Igår på bussen hem funderade jag lite kring äktenskap och bröllop. Vissa förlovar sig efter en månad och gifter sig inom 1 år från det att dem träffats medan andra är tillsammans i tio år innan dem ingår äktenskap. Vissa individer måste känna att det är helt rätt från första stund. Men de som varit tillsammans i mindre än ett år och gifter sig? lär man känna en person så fort att man är hundra procentigt säker på att det är den personen man vill spendera resten av sitt liv med. Lär man någonsin lära känna en person till fullo? Varje dag förundras jag över hur man tror sig veta hur personer fungerar men det är läskigt hur lite man faktiskt egentligen vet. Det är såklart helt fantastiskt att man funnit sin partner som man vill dela hela sitt liv med och skapa familj. Men för mig känns det lite underligt att vänner i ens bekantskapskrets gifter sig, eftersom jag anser mig vara för ung för det och jag är 21, och har inte ens tänkt tanken på att gifta mig...än iallafall inte inom de närmsta fem åren. För mig och som för många andra eller alla är det en väldigt stor grej och inget man gör på en kafferast precis. Gifta sig gör man en gång och aldrig mer därför måste det kännas helt rätt. Det allra härligast med bröllop är att det är så känslofullt med både lycka och kärlek.. 

Me and you, just us two..



bildkälla

Follow on Bloglovin
RSS 2.0