Rif Design

Rif Design verkar som grossister och är specialiserade på import av  marockanska hantverksprodukter.
Jag blev riktigt förtjust i det stora fatet på bilden ovan när jag såg det i butik för någon vecka sedan.
Googlade runt lite och upptäckte att det finns mycket mer än bara fina fat. I deras sortimentet ingår även puffar, tofflor, mattor och kuddar och mycket mer. Skålarna och den stora vasen är också riktigt fina, är så snyggt komplement till allt det vita i hemmet.
 
Rif design hemsida, här och här kan man shoppa loss ;)

We ♥ it

Nya inspirationsbilder från min sida på weheartit.com

Cykeltur och loppisfynd

I veckan har jag gjort riktiga loppisfynd, Bra & Beganat här i stan hade nämligen halva priset på allt i deras butik, vilket var uppladdat för att göra riktiga fynd - vilket jag också gjorde. Fyndade ett soffbord för ynka 25 kronor som just nu står och väntar på sin sista strykning färg och sedan är det klart. Hittade även lerkrukor för ingenting och  ljusmanchetter. Tallriken är från Gustavsberg "Paris" och jag skulle vilja ha många fler, riktigt fina! Fyndade även burkarna nedan, som alltid fyller sin funktion. Men mest nöjd är jag över den stora glasburken där det står "4 liter" på. Blir fin att ha ett ljus i eller något annat smått och gott.
 
Förutom att fynda på loppis är det såklart roligt att kika ner i andras varukorgar vad dom har lyckats roffa åt sig. Oftast undrar jag "men vad ska dom ha det där till?"  och tänker ja det finns verkligen någonting för alla och tur att smaken är delad. Men det är just det som är roligt med loppisar att man aldrig vet vad man hittar och att det finns fullt med potential hos gamla grejer.
 
Påväg hem med mina loppisfynd stannade jag och plockade lite blommor. Hittade fina rosa lupiner, och några andra rosa okända blommor.

Tripp, trapp, trull

Idag kom äntligen tentaresultatet och jösses så skönt att jag slipper göra omtenta i augusti!! wiiho! Annars varvar jag jobb med ledighet och väntar på att värmen ska komma, det är ju faktiskt kyligt för att vara junimånad men värmen kommer förhoppningsvis snart.

Loppisfyndet förra veckan var två glasflaskor med porslins lock. Tycker att de är riktigt fina, hade den största sen innan och de mindre två fick följa med. Den minsta är ju supersöt! Fint att pryda en hylla med flaskorna eller perfekt att använda som vas till sommarens ljuvliga blommor.


Från små, små frön till stora plantor

Hej!
Jag måste ha haft en riktig nybörjar tur för mina odlingar har verkligen levererat, nu återstår det bara att odla lite sallad på balkongen. Tomaterna växer och frodar och just nu är det cirka 30 tomater som väntar på lite sol så att de blir mogna och mina smultron har växt riktigt ordentligt på senaste tiden. Sådde i början på mars och nu blommar de för fullt och hoppas på att det kommer små smultron snart :) Så gott att toppa müsslin med eller såklart bara äta som de är!


Bilder fulla av inspiration

Inspiration som går åt det lantliga somriga hållet men även klassisk, avskalad stil med vita linnedukar och rokokostolar. Precis den blandningen jag gillar mest. enjoy!







Källa


Mintgrön




Härliga bilder från alvhemmakerli, kakelugnen lyser upp hela rummet med sin härliga färg!

Missoni+Lindex=sant

Surfade in på lindex nyss och upptäckte att de ska ha ett samarbete med Missoni för att tillsammans stödja bröstcanerforskningen. Jag tycker Lindex verkligen har ryckt upp sig på sistone och de har en hel del fina kläder. Missoni har jag alltid gillat med deras mönster som är fulla av färg,  vilket ger en bra accent till det övriga vitahemmet. Så detta ska bli verkligen spännande att se, får bara vänta till
den 25 september då kollektionen släpps.



"Samarbetet har resulterat i en unik kollektion som består av dam-, barn- och underkläder samt accessoarer. 10 procent av det totala försäljningspriset går direkt till kampen mot bröstcancer. Kollektionen lanseras den 25 september och kommer att säljas i Lindex samtliga butiker i Norden och Centraleuropa samt på www.lindex.com. Den unika kollektionen som består av 70 plagg och accessoarer har en modern och fräsch känsla med mönster och design som är typiskt för Missoni"


The trick is to enjoy life. Don't wish away your days waiting for better ones ahead

Hej!

Denna vecka kunde inte ha börjat bätte, först intervju sedan ringer de en timme efter och säger att de vill gärna att jag kommer och jobbar hos dom fast de skulle återkomma senare i veckan med besked. Känns så jäkla bra med att ha fått sommarjobb!! Som sagt det löser sig alltid på ett eller annat sätt. Var iallafall på introduktion idag och ska tillbaka i slutet på denna vecka. Iiiih detta är så spännande och så kul!!

Bjuder på några bilder från vårt matrum, fyndade nya fina vita pioner påväg hem som fick pryda bordet :)




Gör en egen kom-ihåg tavla

Fyndade en ram för en tia på Bra&Begagnat för några veckor sedan som jag sedan målade vit och satte fast hönsnät bakpå. Vipps så blev det en egengjord anslagstavla. Toppen att ha i köket och sätta upp sina favoritrecept eller som jag gjorde de recept som jag vill göra inom snar framtid, t.ex. rabarbersaft, hallonglass med marshmallows och en fluffig cheescake. Sedan är det bara att sätta upp nya och gå lös i köket ;)



Köpte vita klädnypor på panduro i en liten praktisk ask. Dock funderar jag på att måla om ramen i en härlig mintgrön för att få lite mer färg, men å andra sidan står ju recepten för det :)


Minitomater

Inte är det någon sommarvärme ibörjan på juni iallafall, riktigt höstväder har det varit idag. Hoppas det blir finare väder till veckan, skulle inte bara jag bli glad för utan även mina tomatplantor, hihi. Förra helgen när det var riktig sommarvärme så fick nog plantorna en värmechock när de var ute på balkongen och solade sig. Vilket har resulterat i småsmå tomater, ska bli spännande och se när de blir röda och klara så att man kan äta solmogna tomater.


Härlig inspiration









Inspiration från alvhem


Första juni inleds med sommarlov

Hela maj har verkligen flygit iväg, har varit fullt upp i skolan med projekt, opponering och hemtentan som lämnades in idag! känns riktigt skönt att den äntligen är inne så jag slipper sitta och skriva hela dagarna :) När jag kom hem rensade jag bland alla papper och satte in allt i min pärm, galet mycket papper det blir bara på en termin. Ska bli skönt att ta en paus från pluggandet så att man får nya krafter till hösten.


Fint zinkfat från Huldas här i Örebro, och med finaste pioner!


Follow on Bloglovin
RSS 2.0