Foccacia

Bakade en foccacia igår till midsommarmaten, den blev supergod! och alla uppskattade den. Receptet kommer från Leila, allt man bakar enligt hennes recept blir fantastiskt gott. Ett säkert kort med andra ord :) Jag gjorde två bröd, ett med oliver och rödlök och det andra med körsbärstomat och rosmarin som passade utmärkt till lammet vi åt.


(www.recept.nu)

Grundrecept:
25 g(1/2 pkt) färsk jäst
3 dlljummet vatten
0.5 dlgod olivolja
2 mskhonung
1 mskflingsalt
7 dlvetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Gör så här

1. Foccacia (med olivolja och salt)

2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över vad du vill ha för fyllning, t.ex. oliver och rödlök. 

9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Follow on Bloglovin
RSS 2.0