Hemmagjord müsli

Hej!
Har idag gjort egen müsli, väldigt enkelt och dessutom nyttigt och man får själv välja vad som ska finnas i. Nu i sommar kommer jag toppa müslin med färska bär och melon.


Lupiner!



Ballerina med rosett

Fick syn på dessa söta små ballerinor på stan, dock fanns det inte i min storlek, jakten fortsätter imorgon efter skolan och hoppas de har dem i Linköping.


249 kr på dinsko


Emelina knopp

Förra helgen var vi på IKEA och köpte diverse saker, såsom nya innerkuddar till soffan och detta fina påslakan som jag idag renbäddade med. Blommigt, romantiskt och sommrigt.. precis som jag gillar!



Emelina knopp 229 kr för ett dubbelt


Härliga sommarblommor!




...och missen Vilma :)


Foccacia

Bakade en foccacia igår till midsommarmaten, den blev supergod! och alla uppskattade den. Receptet kommer från Leila, allt man bakar enligt hennes recept blir fantastiskt gott. Ett säkert kort med andra ord :) Jag gjorde två bröd, ett med oliver och rödlök och det andra med körsbärstomat och rosmarin som passade utmärkt till lammet vi åt.


(www.recept.nu)

Grundrecept:
25 g(1/2 pkt) färsk jäst
3 dlljummet vatten
0.5 dlgod olivolja
2 mskhonung
1 mskflingsalt
7 dlvetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Gör så här

1. Foccacia (med olivolja och salt)

2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över vad du vill ha för fyllning, t.ex. oliver och rödlök. 

9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.



Fläderlemonad

Supergod fläderlemonad! Passar utmärkt nu som törstsläckare i sommarvärmen.


Follow on Bloglovin
RSS 2.0