Julgodis

Eftersom vi åkte 70 mil uppåt i landet för att spendera julen med nära och kära så var det ingen julmat som skulle förberedas. Jag gjorde lite julgodis som vi tog med oss. Det blev fyra olika sorter, rocky road, ischoklad med 70% mörkchoklad, kokosbitar och sist men inte minst choklad- och kokoskaka. Den sistnämnda var huuur god som helst, ska definivit göra om den. Bara chokladkakan var väldigt god och säkerligen ännu godare med glass. Jag gjorde sedan små fina paket med cellofan och knöt röda rosetter, blev väldigt uppskattat!

Efter jag hade stått i köket i flera timmar och tillverkat mitt godis så ser jag ett recept på fudge med skumtomtesmak, jag menar hur gott lät inte det? Efter att jag vänt upp och ner i köket och choklad överallt orkade jag inte göra ännu en sats utan det får jag defintivt testa till nästa år - skumtomte lover som jag är! Recept finns här.



2011 lider mot sitt slut..

Så var julen över för iår... känner mig alltid lika vemodig för varje år som går dagarna efter jul, inte för att det har varit en dålig jul verkligen inte men det är lite tråkigt ändå. Åren bara rinner iväg och all den längtan och förväntningar man skapat är över på ett naffs och ännu ett år har gått mot sitt slut. För övrigt måste jag har varit väldigt snäll iår då jag fick allt på min önskelista och lite till, men det är fortfarande den där riktiga julkänslan som saknas. Nästa år hoppas jag på en utomlandsresa, är sugen på att göra något annat över jul skapa nya förväntningar och traditioner.


Julinspiration

Härlig julinspiration från Eva Lindh.


Kransar och Ljuskronor

Är det något som verkligen hör julen till är det alla fina kransar och ljuskronor. Iår har jag varken köpt eller hunnit göra någon och eftersom vi inte skall spendera julen hemma så får det bli en annan gång. Här i stan finns det en supermysig butik som heter "Moas veranda" och har jätte vackra ljuskronor och kransar. Nedan är mina favoriter:





Denna ljuskrona är helt underbar och så vacker!!

Kika in på Moasveranda


Snart är det jul...

...och nu är det bara snön som fattas, den som tillför den riktiga julkänslan. Några snöflingor har singlat ner men alldeles för lite för att bilda ett snötäcke över staden. När vi var i Stockholm fick jag riktig julkänsla, att gå omkring på NK och beskåda julskyltningen och alla vackra dekorationer och allt är upplyst i vintermörket, det är riktigt fint! Desto roligare blir det att gå omkring och trängas bland alla människor som är ute och handlar inför jul. Blev klar med julklapparna ganska tidigt iår vilket var skönt, det gäller bara att komma på vad man skall införskaffa till alla så går det ju sedan snabbt att handla allt. Julgranen är klädd och klapparna ligger under granen och väntar.. tänka sig är julen en lång väntan och sedan över på någon dag..vilket är skönt då man kan blicka framåt till nyår och sedan ett nytt år med spännande möjligheter.

Iår har jag inte julpyntat så mycket eftersom vi ska flytta snart, men en gran måste man ju ha. Förra året köpte vi en gigantisk julgran, eller snarare ett julträd, granen var verkligen jättestor! Nu köpte vi en lite mindre men nästan lika fin ändå. Sedan har några hyacinter och en och annan tomte hittat in.. även Katten Vilma har blivit julfin, men hon tycker verkligen inte om det och Maja totalvägrar en rosett, hon skenade genom hela lägenheten då jag tog på den på henne. Vilma däremot försökte backa sig ur den..dock gick det inge vidare men helt klart underhållande för vår del ;)


Den ståtliga granen -2010


Granen iår


Follow on Bloglovin
RSS 2.0