Hemmagjord müsli
Har idag gjort egen müsli, väldigt enkelt och dessutom nyttigt och man får själv välja vad som ska finnas i. Nu i sommar kommer jag toppa müslin med färska bär och melon.
Lupiner!
Ballerina med rosett
249 kr på dinsko
Emelina knopp
Förra helgen var vi på IKEA och köpte diverse saker, såsom nya innerkuddar till soffan och detta fina påslakan som jag idag renbäddade med. Blommigt, romantiskt och sommrigt.. precis som jag gillar!
Emelina knopp 229 kr för ett dubbelt
Härliga sommarblommor!
...och missen Vilma :)
Foccacia
(www.recept.nu)
Grundrecept:
25 g(1/2 pkt) färsk jäst
3 dlljummet vatten
0.5 dlgod olivolja
2 mskhonung
1 mskflingsalt
7 dlvetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning
Gör så här
1. Foccacia (med olivolja och salt)
2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över vad du vill ha för fyllning, t.ex. oliver och rödlök.
9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.
Fläderlemonad
Supergod fläderlemonad! Passar utmärkt nu som törstsläckare i sommarvärmen.